Basisrecept kruidenboter en knoflookboter

zelf-kruidenboter-maken
zelf-kruidenboter-maken

Recept (basis) voor kruidenboter

Hoewel er vele variaties mogelijk zijn is de basis eigenlijk altijd hetzelfde. Je laat de boter zacht worden, niet smelten, op kamertemperatuur. Dit kan eventueel ook in de magnetron op een lage stand. Wanneer je de boter goed kunt doorroeren kun je de ingrediënten er doorheen gaan mengen. Al naar gelang je eigen smaak kun je per 100 gram boter 2 eetlepels van de vers gesneden kruiden aanhouden, een mespunt peper en een snuf zout om het geheel op smaak te krijgen. Vervolgens doe je de boter in een bakje en dek je het af met folie, of je rolt de boter (in porties bijvoorbeeld) in plastic folie en legt het in de koelkast totdat het weer hard genoeg is om op te dienen.

Ingrediënten basisrecept kruidenboter

  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Fijngesneden verse bieslook
  • Fijngesneden verse peterselie

Recept voor Knoflookboter

Het hangt natuurlijk erg af hoe krachtig je de knoflookboter wilt maken, de een doet er 2 teentjes in de ander 5 of 6. Over smaak valt niet te twisten, dus zul je zelf een beetje moeten experimenteren met de, voor jou, juiste hoeveelheid knoflook. Je perst de tenen fijn en mixt dat eenvoudig door de kruidenboter, gemaakt zoals hierboven beschreven, zo simpel is het. Dan laat je ook hier laat de boter weer hard worden in de koelkast.

Bewaren van kruidenboter

Mocht er wat overblijven dan is het eenvoudig te bewaren: gewoon de kruidenboter invriezen. Bij een volgende keer weer laten ontdooien en je kunt de knoflook- of kruidenboter weer naar hartenlust gebruiken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*