Kruidenboter en zwanger mag dat?

kruidenboter en zwanger
kruidenboter en zwanger

Een vraag die ik vaak langs zie komen is: mag ik kruidenboter eten als ik zwanger ben? Ik kan je geruststellen: het antwoord is ja! Tijdens je zwangerschap mag je gewoon een lekker stokbroodje met kruidenboter eten.

De verwarring ontstaat waarschijnlijk doordat je bepaalde kazen niet mag eten als je zwanger bent (dit in verband met de Listeria bacterie) Het gaat dan om de rauwmelkse schimmelkazen. Op de verpakking hoort dat aangegeven te zijn. Op Franse kaasjes staat er dan au lait cru. De roquefort, gorgonzola en camembert moet je dus even laten staan.

Kruidenboter kan je gerust eten als je zwanger bent

Er vallen een paar dingen af om te eten als je zwanger bent. Als je dan toch trek hebt in zo’n soort hapje is kruidenboter juist een prima alternatief. Het valt voor mij een beetje in hetzelfde hoekje. Op deze site kan je tal van recepten voor kruidenboter vinden die allemaal kunt eten tijdens je zwangerschap. Ik zou zeggen: kies een lekker recept uit en smullen maar.

Als je op zoek bent naar een handig lijstje voor wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap dan is deze pagina van het voedingscentrum wel handig.

Ook op thuisarts staan een aantal handige adviezen over gezond eten tijdens je zwangerschap.

En dan nu naar de kruidenboter recepten

Ik hoop dat je gerustgesteld bent over het eten van kruidenboter tijdens je zwangerschap. Kruidenboter maak je heel makkelijk zelf met de recepten op deze site. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met basisrecept voor kruidenboter. Via overige kruidenboter recepten zie je alle andere kruidenboter recepten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*