Kruidenboter invriezen

kruidenboter invriezen is heel makkelijk en 2 maanden houdbaar
kruidenboter invriezen is heel makkelijk en 2 maanden houdbaar

Een vraag die ik veel hoor is kan je zelfgemaakte verse kruidenboter invriezen? Het antwoord is heel simpel: Ja, kruidenboter kan je prima invriezen.

Hoe lang kan je kruidenboter in de diepvries bewaren?kruidenboter invriezen

Boter is in de diepvries nog 2 maanden houdbaar.

Tips bij het invriezen van kruidenboter

  • zorg er voor dat je je homemade kruidenboter in kleine porties invriest. Dan kan je per keer makkelijk een klein stukje laten ontdooien.
  • Gebruik plastic huishoudfolie om je kruidenboter in te verpakken: eerst doe je de kruidenboter in zachte smeerbare vorm op plastic keukenfolie. Maak er een soort worst van, plastic er om heen rollen en in de koelkast leggen. Als de boter dan weer hard geworden is snij je er makkelijke 1-persoons plakjes van. Die verpak je apart en die leg je klaar in de vriezer voor de volgende keer. Een bijzonder simpele methode om toch elke keer te genieten van je zelfgemaakte kruidenboter.
  • Gebruik een ijsblokjes tray om makkelijke deelblokjes te maken. Als de kruidenboter goed bevroren is zou ik de blokjes kruidenboter wel even in plastic verpakken.
  • Als je niet veel tijd hebt, of als kokkerellen niet je hobby is: maak meteen lekker veel kruidenboter en vries de rest in. Dan ben je voor twee maanden klaar en heb je toch elke keer een lekker stukje kruidenboter op je biefstukje liggen.

Na de volgende BBQ hoef je kruidenboter dus niet meer weg te gooien, gewoon lekker de kruidenboter invriezen voor de volgende keer. Het is toch zonde om die lekkere kruidenboter zomaar weg te gooien?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*