Lekkere ideeën met kruidenboter

brood met boter en peterselie

Een BBQ kan niet zonder kruidenboter

Een zwoele zomeravond, de kolen gloeien op de barbecue, het vlees ligt sissend gaar te braden. De visite is gearriveerd en iedereen zit buiten aan de gedekte tafel geanimeerd te kletsen. Op het dienblad met sausjes en stokbrood mag de kruidenboter of knoflookboter natuurlijk nooit ontbreken, een barbecue zonder stokbrood met kruidenboter is niet af. En hoe fijn is het dan om de complimentjes van de gasten in ontvangst te nemen over die verrukkelijk zelfgemaakte kruidenboter. Met behulp van een simpel recept kruidenboter geef je binnen mum van tijd je eigen smaak aan de boter.

Kruidenboter gecombineerd met vis

vis met kruidenboter
vis met kruidenboter

Loop je niet te watertanden bij de gedachte van een lekker stukje zalm met kruidenboter, zo lekker over moot gesmolten. En voor de luxepaarden onder ons, wat dacht je van een kreeft met kruidenboter ingesmeerd. Maar ook met mosselen, slakken en scampi’s is kruidenboter een fantastische toevoeging, het geeft net dat beetje extra ‘bite’. In plaats van kruidenboter is knoflookboter een prima variant natuurlijk.

Maar ook met vlees of champignons

steak met kruidenboter
steak met kruidenboter

Kruidenboter is niet weg te denken uit onze keuken. Denk aan kip, biefstuk of varkensvlees met kruidenboter en je krijgt vanzelf trek. Zo ook wanneer je champignons in kruidenboter voor je ziet, om je vingers bij af te likken. Ook hier kun je kruidenboter net zo goed vervangen met knoflookboter.

Een ieder heeft zijn voorkeur voor de perfecte kruidenboter, maar één ding is zeker, wanneer je eenmaal zelfgemaakte kruidenboter hebt geproefd wil je nooit meer anders.

Eet smakelijk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*