Maiskolf met kruidenboter van de BBQ

maiskolf met kruidenboter van de BBQ
Als je maiskolf met kruidenboter van de BBQ wil maken dan kan je ze beter in aluminiumfolie verpakken, anders loopt de boter rechtstreeks de BBQ in.

Zodra het ook maar een heel klein beetje warmer is geworden moet hier thuis meteen de BBQ uit de schuur. De BBQ koorts begint hier echt op de eerste warme dag.

Je zal begrijpen dat we natuurlijk altijd stokbrood er bij hebben met zelfgemaakte kruidenboter maar voor de variatie doen we ook wel eens een paar maiskolven met kruidenboter op de BBQ. In no-time maak je deze makkelijke pakketjes klaar.

De snelle variant van maiskolf met kruidenboter van de BBQ voor wie weinig geduld heeft

Eerst even de bladeren en de draden van de maiskolf afsnijden. Vervolgens kook je de maiskolf 10 minuten in kokend water. Je hebt hier wel een flinke pan voor nodig trouwens! De soeppan werkt bij ons het beste. Laat de maiskolf even uitlekken en dep de maiskoven een beetje droog met een schone doek.

Besmeer nu de maiskolf ruim met kruidenboter (bijvoorbeeld met dit recept) en verpak iedere maiskolf apart in aluminiumfolie.

Maak het pakketje dicht en leg de pakketjes nog  5-10 minuten op de BBQ. De kruidenboter is dan heerlijk gesmolten en in de mais getrokken.

maiskolf met kruidenboter van de BBQ
Als je maiskolf met kruidenboter van de BBQ wil maken dan kan je ze beter in aluminiumfolie verpakken, anders loopt de boter rechtstreeks de BBQ in.

De langzame variant

De langzame variant van maiskolf met kruidenboter op de BBQ is nog veel simpeler: Maak de maiskolf schoon en smeer er wat kruidenboter op. Verpak losjes in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de BBQ (beetje aan de zijkant, niet boven direct vuur) en laat ze langzaam garen. Na ongeveer 30 minuten zijn je maiskolfjes met kruidenboter klaar. Regelmatig omkeren. De laatste paar minuten maak ik het pakketje nog even open voor een extra dot kruidenboter. Heerlijk!!

maiskolf met kruidenboter van de BBQ_2

 

Ps dit recept kan je ook gebruiken voor gepofte aardappel met kruidenboter, ook zo verschrikkelijk lekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*