Kruidenboter op z’n Grieks, Mexicaans, Thais en Idiaas

Zelf kruidenboter maken is leuk, lekker en je kunt eindeloos variëren, al naar gelang het gerecht dat je serveert. Je hebt in de andere artikelen op deze website al kunnen lezen over de bereiding. Het mooie is dat je voor vele internationale gerechten en keukens de kruidenmix voor je kruidenboter kunt aanpassen. Elk land of elke streek heeft zijn specifiek specerijen. Diezelfde kruiden zijn te gebruiken voor je karakteristieke knoflookboter en kruidenboter. Hier volgt een kleine greep uit de te gebruiken kruiden. De genoemde hoeveelheden hebben betrekking op 100 gr boter.

Mexicaans

Om je tortilla bijvoorbeeld lekker in te smeren met een kruidenboter, geef je deze een Mexicaans karakter. Gebruik als ingrediënten 1 theelepel: chilipeper, paprikapoeder en zout. Voeg 3 teentjes knoflook toe en je bent klaar.

Caramba!

Grieks

In plaats van stokbrood gebruik je dat platte Griekse brood uit de oven. Bij Griekse kruidenboter voeg je toe: 1 theelepel: verse koriander, korianderpoeder, oregano, tijm en zout. Eventueel aanvullen met 3 tenen knoflook om er een Griekse knoflookboter van te maken.

Glaasje ouzo erbij en genieten maar.

kruiden en specerijen voor knoflookboter of kruidenboter

Thais

Voor een Thais tintje aan je kruidenboter voeg je toe 1 theelepel: verse koriander, korianderpoeder, chilipoeder, kokospoeder, kerriepoeder en 3 teentjes knoflook.

Heerlijk op Thais bananenbrood.

Indiaas

Smeer je naanbrood in met de Indiase variant. Voeg de volgende kruiden toe: 1 theelepel verse koriander, korianderpoeder, anijszaad, kardemom en gemberpoeder. Om de kruidenboter een pittige bite te geven kun je een paar snippertjes chilipeper toevoegen, maar wees zuinig, zeer hete specerij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*